top of page
Search
Writer's pictureEchipa Neuropraxis

Postura corecta pe scaun si durerile de spate

Updated: Sep 9, 2023

DUREREA DE SPATE este unul dintre cele mai raspandite tipuri de disconfort asociat cu sezutul timp indelungat la birou, fie ca e vorba de adulti sau copii. Durerile pot fi localizate in zona coloanei vertebrale cervicale, dorsale sau lombare, iar pe termen lung poate aparea degenerarea corpilor vertebrali si a discurilor intervertebrale, cu aparitia unor simptome mai alarmante cum ar fi iradierea durerii in membre, amorteli sau deficit de forta musculara aparute la nivelul membrelor etc.

O perioada de 8-9 ore pe zi in care corpul ramane in aceeasi pozitie va conduce intotdeauna la aparitia durerilor de spate. Aplecarea repetitiva in fata pentru citirea unui email sau pentru o mai buna observare a datelor dintr-un tabel este suficienta pentru aparitia acestui discomfort suparator.

Solutia este sa mentineti o pozitie corecta pe scaun si sa alternati pozitia in sezut cu cea verticala (in picioare), pe tot parcursul zilei. Pentru mentinerea pozitiei corecte este recomandat sa aveti in permanenta monitorul computerului la nivelul capului si suficient de aproape, astfel incat sa cititi cu usurinta textul de pe ecran. De asemenea, este recomandat sa reglati luminozitatea monitorului la un nivel intermediar (cand este prea puternica, va puteti curba inconstient gatul pentru a distinge mai bine culori, forme sau litere).

Consultul neurologic, kinetoterapia si exercitiile regulate de intarire a musculaturii spatelui sunt recomandate pentru diagnosticarea, prevenirea si combaterea acestor dureri specifice activitatii la birou.


Pentru programari la consult neurologie, medicina recuperare si sedinte kinetoterapie la Centrul Medical Neuropraxis Floresti, inclusiv cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, va rugam sa ne contactati:


☎️ 0770 88 35 20

✉️ receptie.neuropraxis@gmail.com



21 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page